Vækstgrupperne i Projekt GRO er nået til vejs ende, og proceslederne er netop blevet certificeret i vores GRO-proceslederuddannelse. Endnu engang er vi blevet bekræftet i, at projektet rammer et stort behov i kunst- og kulturbranchen
Kunst- og kulturarbejdere har rigtig svære arbejdsvilkår; flere har jobs ved siden af, andre forlader branchen helt, og mange har svært ved at få arbejde og privatliv til at balancere. Det er baggrunden for, at Aron har taget initiativ til Projekt GRO, som netop har nået en stor milepæl med uddannelsen af seks GRO-procesledere.
Projekt GRO kan ikke eliminere vilkårene i branchen, men ved at mødes i vækstgrupper og sætte fokus på det hele arbejdsliv får kunst- og kulturarbejderne ny viden, nye ideer og løsninger til at håndtere nogle af vilkårene, og det kan i sig selv være med til at skabe et mere bæredygtigt arbejdsliv.
Fra proceslederne lyder det bl.a.:
”Tak til de andre procesledere for refleksioner og udveksling af erfaringer!”
og
”Det har været et fantastisk forløb fra start til slut, og jeg er fyldt af taknemmelighed.”
Og fra en af deltagerne i vækstgrupperne lyder det:
”Det er en kæmpe gave at mødes med andre, som også kæmper for at få gang i hjulene og udveksle idéer. [GRO] tvinger mig til at sætte fokus på de svære områder af mit arbejdsliv, som jeg helst vil gå en lang bue udenom, men som i længden gør mig stærkere og knap så ensom i min egen ”forretning.”
Tak for samarbejdet
Hurra for Projekt GRO og de nyuddannede procesledere. Og tak til forskerne Janne Gleerup og Ulrik Gensby og til organisationerne Dansk Kunstnerråd, Dansk Skuespillerforbund, Dansk Musiker Forbund Udviklingsplatformen for Scenekunst, Billedkunstnernes Forbund, Uafhængige Scenekunstnere, Dansk Artist Forbund for det stærke samarbejde og ikke mindst TAK til Velliv Foreningen for at støtte det vigtige projekt.
Tillykke til de nye procesledere Thomas Knuth-Winterfeldt, Priscilla S. Lind Rasmussen, Anette Asp Christensen, Anne Mette Nørskov, Helene Simonsen og Karen Mette Fog Pedersen.
Fem store udfordringer for kunst- og kulturarbejdere
Kunst- og kulturarbejdere har fem store udfordringer, når det gælder om at skabe bæredygtige arbejdsliv. Det viser projekt GRO.
Brugbar viden og spændende erfaringer
Efterårsholdet af Os i Transit blev afsluttet i november, og vi er klar til et nyt hold dimittender i overgangen fra studie til arbejdsliv.
Bæredygtige arbejdsliv i folkeskolen – pilotprojekt
Et bæredygtigt arbejdsliv er vigtigt for alle og ikke mindst for de ansatte i folkeskolen, som er med til at danne fremtidens generationer. Men hvordan ser arbejdslivet ud for folkeskolens ansatte?
Arbejdsfællesskaber styrker trivslen
Arbejdsfællesskaber styrker trivslen og velværet på arbejdspladser og er med til at reducere og forebygge stress. Derfor er de vigtige.