Gode greb til at facilitere processer
I år har Julie og Jody fornøjelsen af at klæde de studerende på til modulet ”Kommunikation i faciliteringsprocesser” på Master i Professionel Kommunikation på RUC.
Master i Professionel Kommunikation er en forskningsbaseret, videregående uddannelse i kommunikation, som arbejder teoretisk, metodisk, strategisk og praktisk med kommunikation. De studerende – som kommer med vidt forskellige baggrunde og jobfunktioner – bliver klædt på til at analysere, producere og facilitere kommunikationsprocesser og -produkter.
Et af modulerne på Master i Professionel Kommunikation er ”Kommunikation i faciliteringsprocesser”. Det er netop det, Julie og Jody skal undervise i fra oktober.
Her kommer de to partnere blandt andet ind på, hvad det betyder at facilitere en proces, og hvordan og hvornår de studerende med fordel kan facilitere processer på deres egen arbejdsplads.
I forløbet har de to undervisere fokus på oplevelsesbaseret læring. Derfor skal de studerende afprøve forskellige faciliteringsgreb sammen – og i deres egen jobfunktion.
På kurset bliver de studerende præsenteret for en værktøjskasse af gode faciliteringsgreb, som sætter dem i stand til at designe, eksekvere og evaluere en faciliteringsproces. De kommer til at arbejde med spørgsmål som: Hvad er målet med processen? Hvordan kan vi måle, om vi er kommet i mål? Hvordan designer vi processen bedst muligt? Hvordan eksekverer vi den, så vi bedst muligt får sat gang i den proces, vi ønsker? Og hvordan evaluerer vi, om vi kom i mål?
Er Master i Professionel Kommunikation noget for dig? Du kan læse mere om uddannelsen her.
Fem store udfordringer for kunst- og kulturarbejdere
Kunst- og kulturarbejdere har fem store udfordringer, når det gælder om at skabe bæredygtige arbejdsliv. Det viser projekt GRO.
Brugbar viden og spændende erfaringer
Efterårsholdet af Os i Transit blev afsluttet i november, og vi er klar til et nyt hold dimittender i overgangen fra studie til arbejdsliv.
Bæredygtige arbejdsliv i folkeskolen – pilotprojekt
Et bæredygtigt arbejdsliv er vigtigt for alle og ikke mindst for de ansatte i folkeskolen, som er med til at danne fremtidens generationer. Men hvordan ser arbejdslivet ud for folkeskolens ansatte?
Arbejdsfællesskaber styrker trivslen
Arbejdsfællesskaber styrker trivslen og velværet på arbejdspladser og er med til at reducere og forebygge stress. Derfor er de vigtige.